Крем брюле с маскарпоне

Необходими продукти:

– 6 жълтъка
– около 70 гр кафява захар
– 450 мл сметана
– 100 гр пълномаслено прясно мляко
– 1 ванилия

Взимаме тенджерка и в нея изсипваме сметаната, млякото и ванилията.Държим сместа на котлона докато не се сгъсти, от време на време разбъркваме за да не загори.

В купичка разбъркваме жълтъците и захарта.След като кремът вече се е сгъстил го прибавяме към захарта и жълтъците.
Разпределяме получилата се смес в купички и ги слагаме в тава, като преди това сме изсипали вода на дъното(водна баня)

десертЗагряваме фурната на 160 градуса и ги оставяме за около 30 минутки.След като ги извадим ги оставяме да се охладят 1 час в хладилник.След това ги поръсваме със захар и ги обгаряме с горелка.

По желание може да украсим десерта с малини, капини и каквото се сетите.

Педикюр, грижа за крачета

Както се грижим и поддържаме маникюрът на ръцете си, не трябва да забравяме и този на крачетата.

profilaktika_gabichki_noktiЗа да се погрижим за нашият педикюр ще трябва да направим няколко лесни стъпки.Първата от тях е да накиснем крачетата в топла вода за около 10 минутки (ако имате соли за вана може да сложите).

След това попиваме ги с кърпа и нанасяме крем за стъпала.Докато крачетата са ви още топли, избутайте кожичките навътре, изрязването не е препоръчително, но ако решите ги премахнете.

След което оформете ноктите с пила по ваш избор.Изберете лак, който сте решили да поставите и го нанесете. След края на цветния лак не забравяйте да поставите топ лак за по дълготраен педикюр.

pe0text2Ако ходите на педикюр или сте решили да започнете, при пилене на кожата на стъпалата, не се препоръчва премахването и чрез машинка.Ползването на машинка не е добре защото с нея кожата загубява с всеки път.По добре е използването на ръчна пила за ходилата.