Прическите “ Принцеса на бала“

Предстоят тазгодишните балове.Момичетата трепнат в очакването на деня, в който ще облекат роклите и ще бъдат принцесите на вечерта.
Ето и някой съвети за прическата спрямо видът на избраната рокля.

Момичета който са се спрели на роклите с гол гръб, препоръчително е прическата да биде високо вдигната на кок.По този начин ще могат да покажат изяществото на роклите с гол гръб.

tumblr_mkoowokOPa1qkj1euo1_500Woman-with-beautiful-hairstyle-©-malyugin-38100736-250x350

Ако сте се спрели на дантелена рокля подходящата прическа е цялата ви коса да бъде изнесена от едната страна.Този тип прическа е семпла и секси, седи изключително елегантно за специалната вечер.
dantela-danteleni-rokli-roklya-roklia-roklq--(4)-91509-500x01375878682_27-svadebnye-pricheski-na-dlinnye-volosy-foto

Почитателите на деколтето, могат спокойно да оставят косата си свободно назад.Тя може да е на букли или права този тъп прическа е идеална за изборът на такава рокля.Прическата може да е с плитки от двете или от едната страна, от горе да има обем и задната и част да е свободно паднала на гърба.
big_a0d212691604190e4bc75271a40e631asemirecogido para una boda4

Момичетата с къси коси могат да си закупят една две треси (екстеишън-изкуствена коса) и да си направят разкошни и разнообразни кокове и прически с вдигната коса.
1383096_611638815546552_1257326629_n2627

Могат и да си останат верни на стила и да останат с късите си коси.2_thumbbig_46ae26f672e2bddfee5db0100894ff5f

Каквато и да е вашата прическа, ако има възможност добавете към нея бижу за косата(фуркети, диадеми, шноли и каквото друго бижу харесате), тъка ще изглежда стилна и неповторима.

Течен шоколад

Необходими продукти:
– около 100 грама лешници
– 200 грама захар
– 60 грама какао
– 250 грама сухо мляко
– 125 грама масло
– 1 чаена лъжица ванилия
– 200 мл. вода (може да пробвате с мляко)

Захарта, маслото и водата се слагат в съд на умерен тиган, докато захарта се разтвори.Какаото и сухото мляко се пресяват в купа за да не се получават бучки.

8_resizeСместа изсипваме в сиропа и разбъркваме енергично.Добавяме ванилията. Смиляме лешниците в блендер и добавяме към шоколада.Слагаме сместа в избрана от вас купа или буркан и оставяме шоколада за няколко часа да стегне в хладилника.

Хрупкави зеленчуци с кашу и сусам

Необходими продукти:
– 1 супена л. сусам
– 3 супени л. соев сос
– 1 1/2 супена л. нишесте
– 2 супени л. зехтин
– 2-3 скилидки чесън
– 1/2 чаена чаша кашу
– около 500 гр. зеленчуци по избор (най-добре от онези замразените)
– сол и бял пипер на вкус

vegetables_wokЗапичаме сусама в сух тиган за около 1 минутка, изваждаме го и го оставяме на страна.Смесваме соевият сос и нишестето докато се получи еднородна смес.В загрят тиган слагаме зехтина със чесъна, като бъркаме за 20 секунди.Добавяме зеленчуците докато омекнат и леко се запържат.

Добавяме солта и пипера на вкус, нишестето със соевият сос и бъркаме всичко за около 2-3 минутки.Прибавяме кашуто сваляме от котлона поръсваме със сусам и поднасяме ястието.

Макарони с пиле в 4 сирена

Необходими продукти:

– около 300-400 грама пилешко филе
– половин пакет макарони
– фикс Маги с 4 сирена
– около 6-7 скилидки чесън
– на вкус соев сос
– кофичка сметана заквасена

Начин на приготвяне:

Сложете макароните да се сваряват.След като станат готови ги изцедете и сложете скилидките чесън, като преди това ги смачкате с нож. (все едно ги сплескваме)

Измивате плешките гърди и ги нарязвате на хапки.Взимате тава и намажете дъното и с олио.Нареждате пилешките гърди в тавата.

Вземете кофичката със сметана и изсипете фикса с 4-те сирена вътре.Разбъркайте и добавете няколко капки соев сос.Половината от сместа изсипете при пилето и го сложете в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Оставете пилешкото за 15 минутки в фурната, след това извадете тавата и изсипете макароните и добавете и другата половина от сметаната.Връщате обратно във фурната и печете още около 15-20 минутки.

Прическа за Свети Валентин

Как да изберем прическата си за Свети Валентин.

Това е един чудесен, топъл и пълен с любов празник.Дамите чакаме с нетърпение вечерта когато нашите половинки ни водят на романтична вечеря.Ние от друга страна се чудим, какво да облечем и каква прическа да изберем, за да впечатлим нашата половинка.

Braids-Hair-Style-Spring-2013За романтичната вечеря може да изберем нещо семпло с плитка.Плитката върху косата седи нежно и елегантно.

Wedding_hairstyle_L_Oreal_07Дамите с къдрави коси могат да сложат бижу в косата си и да  оставят свободно техните къдрици.

Woman-with-beautiful-hairstyle-©-malyugin-38100736-250x350Една също много официална и лесна за изпълнение прическа, е кок с гъба.Към него може да добавим фуркети с камъни, перли, рози каквито хареса ме.Тях можем да закупим по Интернет под наименованието „Фуркети с камъни,перли и други“.

Има прекрасни аксесоари за коса, с който можем да направим чудесни прически.

Една друга сладка и небрежна прическа може да направим само с диадема за коса или шал които да вържем на панделка.hair_accessories_asos5Rihanna-polka-dot-scarf-great-alternative-sparkly-hair

Любовна шоколадова торта с ягоди

За Тортата:
– 200 гр шоколад
-160 гр мека масло
– 160 гр захар
– 3 яйца, разделени
– 60 гр смлени орехи
-150 гр брашно
-1 ч.л. бакпулвер
– 1/2 ч.л. сол
– 1 ч.л. ванилов екстракт
-200 гр ягоди (или малини) и още около 150 за украса

За Глазурата:
– 200 гр шоколад
– 200 гр сметана
– 120 гр масло
– 100 гр пудра захар

r_2004Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.Взимаме форма за торта и я намазваме с масло и поръсваме с брашно.Нарежете шоколада на ситно и го разтопете на водна баня.След като се е разтопил го оставете на страна.

С помощта на миксер разбийте маслото и пудрата захар на пухкав крем.Добавяме един по един жълтъците, като след всеки един разбиваме сместа с миксера.

След това добавяме на тънка струя разтопения шоколад, като непрекъснато разбиваме с миксера.Добавяме орехите и ванилията и отново разбъркваме.

Разбийте белтъците на сняг и ги добавете внимателни към сместа, като разбърквате с шпатула(внимавайте да не извадите прекалено много въздух от сместа).

Смесете брашното, солта и бакпулвера в купа и разбъркайте.Пресейте ги над сместа и ги смесете с шпатулата.

Изсипете половината смес в подготвената форма, отгоре сложете нарязаните ягоди или малини, и покрийте с останалата половина.Печем около 30-40 минутки (опитайте с дървено шишче за готовност а именно като боцнете сместа по шишчето не трябва да остава нищо от сместа).

За глазурата разбийте маслото с захарта на пухкав крем.Загрейте сметаната но без да кипва.Добавете шоколада и го оставете да се разтопи, разбъркайте докато получите гладка смес.Смесете сметаната със захарта и разбъркайте до еднородна смес.

Вече готовата торта покриваме със сместа отстрани и отгоре и я украсяваме с ягодите или малините. може да настържем и малко бял шоколад.

Антицелулитен масаж в домашни условия

За да се отървем от портокаловата кожа в домашни условия, има две неща който можем да правим.За едното от тях ще ни е нужен най-обикновен мед.

honey-hands45Взимайки мед начинът по който ще направим процедурата в домашни условия е следната:Взимаме медът и започваме да го нанася ме върху проблемните зони.

Първоначално започваме да масажираме след което започваме да отлепяме ръката си и да я връщаме, подобно на пляскане.Масажираме така горе долу по 15 минутки.

За вторият метод ще ни трябва утайка от кафе.

Влизайки в банята преди да си вземем душ, нанася ме кафето върху проблемните зони и започваме да правим кръгови движения .

kafe-celulitМасажите  така около 10 минутки след което пускайки душа отново с масажни движения отмиваме кафето.Двете процедури могат и да се редуват.Хубаво е да се правят 2-3 пъти в седмицата.

Медът и кафето действат много благоприятно върху кожата.Изглаждат кожата и я правят мека и нежна.

Крем брюле с маскарпоне

Необходими продукти:

– 6 жълтъка
– около 70 гр кафява захар
– 450 мл сметана
– 100 гр пълномаслено прясно мляко
– 1 ванилия

Взимаме тенджерка и в нея изсипваме сметаната, млякото и ванилията.Държим сместа на котлона докато не се сгъсти, от време на време разбъркваме за да не загори.

В купичка разбъркваме жълтъците и захарта.След като кремът вече се е сгъстил го прибавяме към захарта и жълтъците.
Разпределяме получилата се смес в купички и ги слагаме в тава, като преди това сме изсипали вода на дъното(водна баня)

десертЗагряваме фурната на 160 градуса и ги оставяме за около 30 минутки.След като ги извадим ги оставяме да се охладят 1 час в хладилник.След това ги поръсваме със захар и ги обгаряме с горелка.

По желание може да украсим десерта с малини, капини и каквото се сетите.

Педикюр, грижа за крачета

Както се грижим и поддържаме маникюрът на ръцете си, не трябва да забравяме и този на крачетата.

profilaktika_gabichki_noktiЗа да се погрижим за нашият педикюр ще трябва да направим няколко лесни стъпки.Първата от тях е да накиснем крачетата в топла вода за около 10 минутки (ако имате соли за вана може да сложите).

След това попиваме ги с кърпа и нанасяме крем за стъпала.Докато крачетата са ви още топли, избутайте кожичките навътре, изрязването не е препоръчително, но ако решите ги премахнете.

След което оформете ноктите с пила по ваш избор.Изберете лак, който сте решили да поставите и го нанесете. След края на цветния лак не забравяйте да поставите топ лак за по дълготраен педикюр.

pe0text2Ако ходите на педикюр или сте решили да започнете, при пилене на кожата на стъпалата, не се препоръчва премахването и чрез машинка.Ползването на машинка не е добре защото с нея кожата загубява с всеки път.По добре е използването на ръчна пила за ходилата.