Траен лак при мазна нокътна плочка

Има три вида нокътна плочка:
Единият е суха, нормална и мазна.
При поставянето на лак на суха плочка той издържа много дълго време без да се обели.Периодът който издържа може и да е повече от 20 дни.

При нормална нокътна плочка може би до 10-15 дни.При третия вид а именно мазната нокътна плочка лакът се задържа трудно и се обелва на 4 или 5 ден.

f718a3b6709097c0eebc60ebc1ebb942При мазната плочка лакът няма тази суха основа както при другите и затова лакът се обелва доста по бързо.Има и начин как да направим тъка че да изсушим леко нокътната плочка и той да се задържа повече.

За това ще ни бъде нужно малко по груба пила за нокти (аз използвам 100/180, ако това нищо не ви говори питайте в магазин за козметика или може да я закупите от вашата маникюристка).

Преди да нанесем какъвто и да е лак, оформете ноктите си както обикновено и започнете да ги пилите един по един от горната страна.Иначе казано, пилим ги така че да ги надраскаме отгоре така че да станат матови (разбира се недей те да пилите много, колкото да станат матови)

seche-vite-14ml-2След което можем да нанесем избраният лак и да му се радваме по дълго време.Не забравяйте да нанесете и топ лак отгоре (аз съм много доволна от топ лака на „Seche Vite“ и на „“Perfect Gel top coat“)

Вашият коментар