Трябва ли да се пазим по време на менструация

Това е една широко разпространена грешка, че по време на секс докато сме в менструация, рискът от бременност не е възможен.

pregnant13Статистически рискът е много по малък но не и невъзможен.
И по време на менструация трябва да използваме презерватив.

Защо е рисковано?

Причината е че сперматозоидите мога да оцелеят
в топла среда, което е и влагалището.Тъй като сперматозоидите могат да оплождат клетката
в продължение на няколко дни, след секса.

Когато момичето има овулация, може и да не се знае със сигурност, особено по време на пубертета.
Защото по това време нейните хормонални физически процеси между първият ден на цикъла и последния,
преди следващия цикъл са много нередовни.

Ако наистина искате да знаете че нищо не се е случило,
използвайте презервативи!

stranic-10_При двойките който използват хапчета против бременност
няма опасност.Но преди да започнете прием на такъв вид лекарства се консултирайте с вашият генеколог.

Понякога приемът на такива хапчета може да доведе до нежелани реакций.

Вкусна салата

Необходими продукти:
-2 домата
-салата Аисберг
-пресен лук
-1 краставица
-мини Bake Rolls по вкус
-зехтин
-оцет
-соев сос

Нарязваме зеленчуците и ги смесваме в купа.
Добавяме зехтина, оцеда, соевия сос и Bake Rollsa
и отново разбъркваме и разпределя ме по чинийки.
По желание от горе можем да добавим още
Bake Rolls.

Може да гарнираме с риба и бяло вино.
Добър апетит! 🙂

Ползите от водата

Водата е едно от най – полезните  неща без който не можем.Организмът ни съдържа 74% вода.Когато не приемаме вода ние се обезводняваме и има опасност от прилошаване и припадана.

hidratacao-atividade-fisicaВодата е много полезна за пречистване, сутрешното пиене на вода е изключително полезно за здравето ни, също така подпомага доста за добре изглеждаща ни фигура.

Да правилно подпомага нашето отслабване дори и да не сме на диета.А именно по начин, чрез които прочиства, вредните остатъци от храната.

Препоръчителната доза която трябва и е хубаво да изпитваме е около 2.5 литра на ден.Първите 3 дни докато свикнете са малко натоварващи.След това обаче сами ще искате да пиете вода.

На първата седмица ще видите резултатите за по изваяна и свита фигура.За удобство има бутилирана вода точно 2.5 литра и преди работният ден си вземете бутилка, а навикът ще дойде бързо.

Изключително важна за поддържането на телесната температура, обмяна на веществата и както казахме важна за изхвърлянето на вредните токсини.

foto3parasuapelebebidasquehidratamКогато сме във фитнеса може да заменим водата с онези напитки, който подсилват енергията на организмът ни
съдържащи L-carnitine, и други енергани.

Здравослoвният начин на живот

Не ви ли е станало досадно постоянно в различните сайтове да виждаме всевъзможни начини как да отслабне.Смятам, че здравословния начин на живот не означава да станем роби на храната.

хранителна-пирамида-500x300Нашият организъм се нуждае от всичко.Месо, зеленчуци, хлебни изделия и сладко.Въпросът е да не прекалява ме с това което ни се предоставя.Нищо  с което прекалява ме, не води до добро.

Като за начало трябва да знаем, че закуската, която повечето хора пренебрегват това е най – добрата енергия за деня.По време на закуска трябва да ядем най-много въглехидрати.Например две яйца с две сладки палачинки или порция макарони със захар и сирене.

След което идва обядът той може да се състои от салата и основно което ще ни засити, докато дойде време за следобедната закуска.

Тя може да включва около 50 грама ядки по избор и някакъв плод или кофичка кисело мляко.

Идва ред и на вечерята, това е яденето което трябва да е леко, защото след вечеря когато си легнеш, организма трябва да си почине и не може да обработва толкова добре храната.

На вечеря може да хапнем отново салата с пилешка пържола или вместо пържола препечена филийка хляб.Много важно е да пием вода.

1510512_514076892034986_1511407475_nНай вече харесвайте се и бъдете в хармония със себе си.Не мислете постоянно за теглото си.Постоянното мислене дали свалих ме 400 грама днес не трябва да ни тормози.

Скоро ще напиша и примерен хранителен режим, в който ще има всичко необходимо и вкусно. 🙂