Скариди с чили и уиски

За тяхното приготвяне ще са ни нужни:
-180 грама кафява ситна захар
-1 люта чушка или чили сос
-кората на един лаим
-сок от 2 лаима
-около 20 обелени скариди
-90 мл уиски

В тенджера изсипваме уискито и захарта за около 15-20 минутки докато се посгъсти.Преди да свалим от котлона да речем 3-4 минутки добавяме към уискито и захарта кората на единият лаим (ако сложим кората на лаима преди това сосът ще стане горчив).

seafood_shrimpВ тиган нареждаме скаридите и добавяме малко зехтин.
Изсипваме 1/3 от соса в тигана при скаридите и на предварително загрята фурна печем за около 5 до 10 минутки докато не добият златист цвят.

Останалата част от соса използваме за топене на скаридите.

Може да гарнираме с препечени кръгчета от франзела и бяло вино.

Сладко негърче

Дозировка: чаша от чай
-1 чаша захар
-1 чаша кисело мляко като добавим вътре 1 лъжичка сода за хляб
-1 чаша брашно и вътре слагаме 1 пакетче бакпулвер
-1 яице
-1 пакетче канела
-какао по желание
-половин чаша олио

muffinsСмесваме всичко в купа така че да получим еднородна смес,(по желание може да добавим счукани орехи в сместта)
и във формички изсипваме малко над половината във всяка една.Ако го приготвяме като кекс, намазваме тавата с олио и поръсваме с брашно.

Печем на 180-200 градуса за около 20-30 минутки.

Може да гарнираме с чаша студено мляко.

Терапия за косата, какво представлява

Всяка жена обича да и казват каква невероятна и мека коса има.За да постигнем тези резултати ще трябва да обърнем малко внимание на косата си.

Косъмът е изграден от Кератин.

nadogradnja-kose-50-pramenova-microring-ili-keratin-neverovatna-cena-od-6900-dinara-226Правейки си сешоар, навиване или изправяне с преси и маши, боядисване, слънчевите лъчи и солената вода който също изтощават косата.Нарушават здравината на косъма.

Виждали сме как коса се къса това се получава защото косъмът е кух отвътре или иначе казано там липсва кератин.За да набавим липсата на кератин е добре 1, 2 пъти в месеца (според зависи колко има нужда косата), да отидем на терапия.

Терапията включва:

Измиване с кератинов шампоан и поставяне на  кератинова маска, която се обвива с топла кърпа.По същият начин може да си правите терапии вкъщи, с маски предназначени  за вашият тип коса.
perfectblondehaircolorfranckprovostПоставяйки маската вкъщи, вземете кърпа и я обливате с гореща вода.След това я изстискайте внимателно и я поставете на главата си, като гледате кърпата да е добре обвита.

Колкото повече седите, толкова повече ще подхраните косата си.(максимум 40,50 минутки)   След това изплакнете обилно с вода и изсушете косата си, ако имате кристали използвате за допълнително подхранване.

Смяна на цвета, какво трябва да знаем

Какво трябва и не трябва да правим с косата си.Като Фризьор при мен са идвали много момичета  със тъмни коси, искайки  да стана светли в някой случаи дори имного светли.

В това няма нищо лошо разбира се,но от личен опит ви съветвам това изсветляване да стане постепенно.

big_3b6110adf9bbf1450720130fd7a13f55И в никакъв случай не правете грешката да изсветлявате цялата си  коса наведнъж(освен ако не искате да си тръгнете на петна и с оранжев отенък).Когато казвам, че нещата с тази процедура трябва да стане постепенно, процедурата трябва да протече по следният начин:

Първото изсветляване  трябва да е със кичури ( много кичури ) процедурата изисква време, тя трае в зависимост от гъстотата, дължината и колко наситено черно е косата.На гъста и черна коса процедурата е около 4 часа.Но резултатите след това са впечатляващи.
Втория път, които ще е добре да е след месец отново се боядисва косата, и вече ще имаме един чудесен цвят без петна. (всеки следващ път, боядисваме корени и подхранваме дължините)

chervena-kadrava-kosaТрябва да знаете процедурата малко или много изтощава косата, за да поддържаме мекотата на косата е добре да си правим терапии, които ще споделя в следващата си статия „Терапия за косата“

Има още нещо много важно което трябва да знаете, решите ли да изсветлявате косата си и преди това сте я боядисвали с кана ! Задължително споделете на фризьора си в противен случай, последствията от затворени кичури във фолио са пагубни за косата (там където е била каната косата буквално се къса).